WAT IS DE KINNEKESKOERS?

ZONDAG 19 SEPTEMBER 2021 - DORPSPLEIN ROTSELAAR

DE KOERS IN 'T KLEIN

Op zondag 19 september organiseert Vitesse Fietsen de vijfde Vitesse Kinnekeskoers: een echte koers voor de allerkleinsten, op en rond het verkeersvrije dorpsplein van Rotselaar. Kindjes van één tot en met vijf jaar kunnen zich onder het waakzame oog van mama, papa, oma en opa uitleven met hun fiets of loopfiets.

ONS PARCOURS

Een mooie ronde van 150 meter pal onder de kerktoren van Rotselaar. Op ons parcours kom je alles tegen: vanaf de start meteen op 't vals plat, een stevige chicane en daarna het serieuze klimwerk. Onze micro-flandriens verbijten een grimas op de kasseien van het dorpsplein en trotseren de afdaling van de Poeske Scherensbocht. De bochten hebben we trouwens beveiligd met dikke pakken stro.

Maar we hebben ook confettikanonnen, een koersomroeper, een rennersdorp met drankjes, en een springkasteel en schminkstand! Wat wil je nog meer?

Kinnekeskoers_logo_2021_PARCOURS.jpg

KOERSSCHEMA

In de Kinnekeskoers rijden de rennertjes in groepjes per leeftijd. Dat houdt het voor iedereen veilig en overzichtelijk. Het parcours en het rennersdorp zijn geopend vanaf 13u00. Wees zeker een half uur voor de koers van je pagadder aanwezig. Dan is er voldoende tijd voor de inschrijving en een kleine opwarming.

13u00  Opening parcours en rennersdorp

14u00  1 tot 2,5 jaar (1 ronde)

14u30  2,5 tot 4 jaar (2 rondes - groep 1)

15u00  2,5 tot 4 jaar (2 rondes - groep 2)

15u30  4 tot 5 jaar (3 rondes - groep 1)

16u00  4 tot 5 jaar (3 rondes - groep 2)

Uit veiligheidsoverwegingen bevat elke groep maximaal 25 deelnemers. In het geval van een hoog aantal inschrijvingen worden er extra groepen gecreëerd.  De omroeper houdt je hiervan op de hoogte tijdens de koers.

 

Napraten en prognoses maken over het volgende seizoen kan tot 18u00.